SCUBA ACADEMY

Laptari Tei nr. 14
Sector 2, Bucuresti, Romania
Phone +4 0726.763.963    WhatsApp Chat

Pont:   
Unitate scuba de rezerva:
Glosar:
   Un regulator suplimentar sau o unitate scuba completa pentru a fi folosita in situatiile cand se termina aerul.
 
SCUBA DIVING SCUFUNDARI
Top destinatii scufundari



Scoala de scufundari
    Scoala de scufundari este situata pe litoralul Marii Negre pe plaja din statiunea Jupiter, intre Hotelul Meteor si Hotelul Cometa. Pe langa o echipa entuzisata de instructori profesionisti detinatori de brevet SSI, gata oricand sa va invete practicarea de scufundari in conditii de maxima siguranta, baza de scufundari pune la dispozitia scafandrilor brevetati SSI, NAUI, PADI, CMAS toate facilitatile necesare unei bune scufundari prin incarcarea buteliilor, inchirierea de echipamente de scufundare si accesorii.
Totodata pentru scafandri cu brevet advanced organizam excursii de scufundare la epava submarinului ShCh 206 apartinand marinei sovietice, scufundat la 6 mile departare in larg fata de locatia noastra, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.
 

RECOMANDARI.
Locurile ideale pentru amatorii de scufundari

Topul destinatiilor de scuba diving

Frumusetea sporturilor acvatice dublata de unele dintre cele mai impresionante peisaje din lume, poate transforma scuba diving-ul într-o experienta inegalabila. SCUBA ACADEMY a facut un top al destinatiilor care nu trebuie ratate de împatimitii de scuba diving.

Marea Bariera de Corali din Australia

Una dintre cele mai cautate si frumoase destinatii de scuba diving din lume este Marele Recif de Corali din Australia. Situat de-a lungul coastei Queensland, în nord-estul Australiei, reciful este atât de mare încât este vizibil pâna si din spatiu. În ciuda popularitatii sale, s-au pastrat înca intacte peste 400 de specii de coral si 1500 de specii de fauna subacvatica. Fiind protejat ecologic, turistii au nevoie de multe documente si pregatiri pentru a ajunge într-o vacanta la scuba diving aici.

Insula Sulawesi din Indonezia

Parcul National Marin Bunaken, cu o suprafata de 750 kilometri patrati, situat la nord-est de Insula Sulawesi, este, de asemenea, una dintre cele mai populare locatii pentru scuba diving din lume. Ariile pentru scufundari din jurul Insulei Sulawesi sunt în întregime verzi, ceea ce înseamna ca mediul nu a fost deloc afectat si ca deprecierea coralilor este, practic, inexistenta. Aici gasim un ecosistem si o biodiversitate marina de corali de neegalat.

Insulele Maldive

Insulele Maldive reprezinta o destinatie superba pentru vacanta la scuba diving în Oceanul Indian. Lagune intime, putin adânci, cu apa perfect limpede, excelente pentru începatorii în scuba diving si zone adânci, unde curentii sunt mai puternici, pentru cei mai experimentati dintre pasionatii de scufundari. Pentru turistii care vor sa exploreze epavele, nava Victory din Maldive este exact ceea ce cauta. Victory s-a ciocnit de Insula Hulhule în 1981 si împreuna cu materialele de constructii si proviziile si-au gasit mormântul sub apele Oceanului Indian.

Pentru cei interesati sa exploreze recifele de corali, Banana Reef are diverse culori si forme subacvatice, dar si mii de pesti colorati. Pentru cei care au nevoie de „senzatii tari", Shark Point este locatia perfecta din Maldive, unde nu pestisori colorati, ci adevarati rechini pot înota „brat la brat" cu tine.

Insula Cocos

Insula Cocos, aflata la 400 km la sud-vest de Costa Rica, este la rândul ei o destinatie faimoasa pentru impatimitii de scuba diving. Peisajul cu paduri luxuriante de un verde crud, valurile schimbatoare ale Pacificului si climatul umed, vântos fac din Insula Cocos o adevarata bijuterie ecologica pentru scuba diving, aproape neexplorata. Nu numai sa ajungi pe Insula Cocos este o aventura (36 ore într-o barca, dinspre Puntarenas, Costa Rica), ci si prezenta speciilor de pesti mari si mai ales a rechinilor-ciocan.

Insulele Marshall

Localizate la jumatatea distantei dintre Australia si Honolulu, insulele Marshall sunt fara discutie cel mai bun loc din lume pentru explorarea epavelor în timpul vacantei la scuba diving. Fiind un punct strategic de testare nucleara în anii ‘50, atolul Bikini, format din 36 insule, este, totodata, si punctul final pentru mai multe nave de razboi, printre care imensul USS Saratoga si vasul de lupta japonez Nagato.

Datorita izolarii, insulele Marshall sunt mai putin explorate. Abia în 1996 locuitorii insulelor au deschis pentru prima data „portile" atolului lor catre lume, facând posibile escapadele pentru scuba diving, pescuit si relaxare în atolul Bikini.